Speculoos

Belçika'nın bir bardak sütlü kahve ile servis ettiği tarçınlı ve kakaolu leziz bisküvisi Speculoos...

Siz de bu lezzeti sosyal ağlarınızda paylaşın!

Speculoos

Malzemeler:

  • 100 gr. Un
  • 1 tutam Tuz
  • 2 gr. Karbonat
  • 12 gr. Tarçın
  • 3 gr. Zencefil
  • 3 gr. Karanfil
  • 50 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 50 gr. Alfa Krema
  • 120 gr. Şeker
  • 120 gr. Esmer şeker
  • 50 gr. Yumurta

Yapılışı:

1. Un, tuz, karbonat, tarçın, zencefil ve karanfil bir kapta karıştırılır.

2. Alfa Genel Amaçlı Yağ ve Alfa Krema, krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Bu karışıma şeker ve yumurta eklenerek iyice karıştırılır.

3. Kuru malzemeler de azar azar karışıma yedirilir.

4. Hamur iyice yoğurularak homojen hale getirilir.

5. Hazırlanan hamur iki veya daha fazla parçaya ayrılarak büyük yuvarlaklar haline getirilir.

6. Bu yuvarlaklar yağlı kağıt veya streç film arasına alınarak yarım cm kalınlığında açılır.

7. Açılan hamurlar bir tepsiye konarak en az 3 saat buzdolabında bekletilir.

8. Hamurlar yeterince soğuduğunda, şekilli bir kurabiye keseceği ile şekillendirilir, yağlı kağıt üzerinde bir tepsiye dizilir.

9. Önceden 175°C ayarlanmış fırında ortası altın rengi olup kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirilir.


Alfa'dan ipucu:
Bu tarifi muskat ve yenibahar ile de deneyebilirsiniz.

Tüm dünya lezzetleri