ISPANAKLI PRETZEL
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

ISPANAKLI PRETZEL

MALZEMELER:

375 ml  ılık su  (43°C)

12 gr şeker+ 4 gr şeker

17 gr maya

630 gr un

12 gr tuz

15 gr Alfa Ayçiçek

90 gr karbonat

1L sıcak su

225 gr kavrulmuş kremalı ıspanak

100 gr beyaz peynir 

100-125 gr kaşar peyniri

30 gr Alfa Chef

  Yapılışı

Bir kapta ılık su, maya ve 4 gr şekeri karıştırın. 10 dk bekletin. 

490 gr un, 12 gr şeker, 12 gr tuzu mikserinize alın. Bir kaç saniye çalıştırın. 

Alfa Ayçiçek ve maya karışımını da kuru malzemeye ekleyip hamurun tamamı nemleninceye kadar çalıştırın. 

Hamur çalıştırma aparatını takıp yavaş devirde, hamur kabın kenarlarından ayrılana kadar çalıştırmaya devam edin.  Kalan unu da çalıştırırken eklemeye devam edin. 

Hamur hazır hale gelince Alfa Ayçiçek ile yağladığınız kabın içerisine alıp 1 saat mayalanmaya bırakın.  

Fırını hamuru fırına vermeden 30 dk önce 230°C’ye ayarlayın. Fırın tepisini Alfa Ayçiçek ile yağlayıp yağlı kağıt serin. 

Karbonatı sıcak su içinde eritin. 

Hamur mayalanınca un serpili tezgaha alıp 12 eşit parçaya bölün. 

Her parçayı 1,5 cm çapında birer rulo haline getirin. 

Her ruloyu merdane ile düzleştirin. 

Hamurların ortasına bir kaşık kremalı ıspanak, biraz beyaz peynir, biraz da kaşar koyun. Hamurları kenarlarından kapatın. Dağılmamaları için sıkı kapattığınıza emin olun. 

Pretzel şeklini vermek için fotoğraftaki sıralamayı takip edin. 

Dikkatlice her pretzeli teker teker karbonatlı suyun içerisine daldırıp çıkartın. 

Ardından hazırlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Altın sarısı rengini alana kadar 8 dakika pişirin. 

Fırından aldığınızda erimiş Alfa Genel yağı ile yağlayın ve üzerine kaya tuzu serpin.

Sunuma hazırdır.