KAHVE DOLGULU PUFLAR
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

KAHVE DOLGULU PUFLAR

MALZEMELER:

Hamur için:

180 gr un

50 gr süt

8 gr yaş maya

60 gr yumurta

20 gr yumurta sarısı

20 gr toz şeker

Yarım limon kabuğu rendesi

4 gr tuz

60 gr Alfa Genel Amaçlı

Mascarponeli Krema  için:

200 gr mascarpone (labne) peyniri

8 gr tarçın

1 vanilya çubuğu (yoksa şekerli vanilin)

35 gr pudra şekeri

Kahveli Karışım için: 

400 gr filtre kahve

15 gr toz şeker

Kahveli Krema için:

250 gr pudra şekeri

90 ml granül kahve, ekstra kahve aroması ile

2 kaşık  yumurta akı 

30 ml su

Üzeri için:

100 gr kuvertür çikolata

  Yapılışı

Hamurun Yapılışı:

80 gr unu,  süt ve maya ile karıştırın. Yoğurarak ufak bir hamur elde edin. Hamuru bir kaba alın. Üzerine streç filmle kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurun hacmi 2 katına çıkacaktır. 

Hamura 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı ilave edip iyice yoğurun. Unun kalanını 20 gr toz şeker, bir tutam limon kabuğu rendesi, bir tutam tuz ve Alfa Chef ile birlikte hamura karıştırın. Hızlıca yoğurup homojen ve elastik bir hamur elde edin, 30 dk dinlenmeye bırakın. 

7 cm çapında ve kubbe şeklindeki 10 adet kalıbı Alfa Chef ileyağlayıp yarılarına kadar hamurla doldurun. Hamurlar kabarıp kalıpları doldurana kadar dinlenmeye bırakın. 

185°C fırında 13-15 dk pişirin. 

Kahveli Karışımın Yapılışı: 

Filtre kahveyi 1 kaşık toz şekerle karıştırın. 

Peynirli Kremanın Yapılışı:

Bir kapta mascapone peynirini (ya da labne peynirini) yarım kaşık tarçın, yarım vanilya çubuğunun tohumları (ya da şekerli vanilin) ve 35 gr pudra şekeri ile karıştırın. Kremanız hazırdır.

Kahveli Kremanın Yapılışı:

250 gr pudra şekerini hazırladığınız granül kahve, 2 kaşık yumurta akı ve 2 kaşık su ile karıştırın. 

Bitirmek İçin:

Pufalrı fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra kalıplarından çıkarıp kahveli karışıma batırın. Bir ızgaranın üzerine alıp fazla sularının süzülmesini bekleyin. 

Bir tatlı kaşığı ya da bıçak yardımıyla içlerini oyup peynirli karışımla doldurun. Üzerlerini streç filmle örtüp 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. 

Kahveli karışımı pufların üzerine döktükten sonra 1 saat kurumaya bırakın. 

Dekoru için:

Çikolatayı benmaride eritip yağlı kağıttan yaptığınız bir külahın içine doldurun. Çikolatayı ince şeritler şeklinde sıkarak zuccotini’leri süsleyin. 

Sunuma hazırdır.