BADEMLİ TUNUS TATLISI
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

BADEMLİ TUNUS TATLISI

MALZEMELER

Şerbeti için:

400 gr seker

720 ml su

Çeyrek limon

Hamuru için:

500 gr un

125 gr pudra sekeri

250 gr Alfa Genel Amaçlı

75 gr  yogurt

10 gr vanilya 

2 gr kabartma tozu

İç malzemesi için:

150 gr cekilmis badem

128 gr irmik

100 ml süt

9 gr un

5 gr tarcin

  Yapılışı

Şerbet yapılışı:

Şekeri ve suyu sos tenceresine alın. Limonu da ekleyip 40-45 dk şerbet koyulaşana kadar kaynatın. (Tatlı ılık olacak, şerbet soğuk verilecek)

Hamuru yapılışı:

Bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun. Çok sert olmayan, yumuşak kıvamda bir hamur elde edeceksiniz. 

İç malzemesi:

Malzemelerin hepsini karıştırın. Elinize yapışmayacak, merdane yardımı ile açabileceğiniz bir kıvamı olmalı.

Birleştirilmesi:

Hamuru iki yağlı kağıt arasına koyun ve merdane yardımıyla açın. 

Açtığınız hamuru tam ortadan 2’ye bölün. Kenara alın.

İç malzemesini de aynı şekilde iki fırın kağıdı arasına alıp açın. İç malzemeniz hamurunuzdan kalın olmalı, bunu dikkate alarak açmalısınız. 

Yuvarlak kopartınızı ikiye böldüğünüz hamurun üzerine koyarak kopart genişliğinde şeritler kesin. 

İç malzemesi için de aynı işlemi yapın.

İç malzemeyi hamurdan kestiğiniz şeritlerden birinin üzerine koyun. Kalan şeridi de fırın kağıdı yardımıyla onun üzerine kapatın. 

Hazırlamış olduğunuz şeritten kopart yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartın. 

Çıkan yuvarlak parçaları tam ortadan ikiye bölün.

Üzerlerine dilerseniz desen yapabilirsiniz. 

Parçaları fırın tepsisine alın.

Önceden ısıtılmış 200 °C fırında 15-20 dk arası fırınlayın.

Fırından çıkıp ılık bir hale gelince üzerine soğumuş olan şerbetinizi dökün. 

Şerbeti tamamen çekmesi 3-4 saat sürecektir. 

Sunuma hazırdır.