BAKLAVA RULO
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

MALZEMELER

Ballı Şurup İçin:

200 Gr Şeker

340 Gr Bal

240 Ml Su

1 Vanilya Çubuğu

1 Çay Kaşığı Tarçın

Baklava İç Harcı İçin:

370 Gr Fıstık

480 Gr Ceviz

1 Limon Kabuğunun Rendesi

7 Gr Tarçın

2 Gr Tuz

10 Ml Vanilya Aroması

Baklava Ruloları İçin:

500 Gr Baklava Hamuru

250 Gr Alfa Baklava

Baklava İç Harcı

Ballı Şurup

Süslemek İçin:

Baklava İç Harcı

Bal

  Yapılışı

Şurubun Yapılışı:

Şekeri,balı ve suyu orta bir sos tavasında kaynatın.Şeker eriyene kadar karıştırın.

Ateşten alıp içerisine vanilya çubuğunun çekirdeklerini ve tarçını ekleyin.Soğumaya bırakın.

Baklava İç Harcının Yapılışı:

Bir mutfak robotunda fıstık,ceviz,limon kabuğu,tarçın ve tuzu karıştırın.Bütün karışım ufak parçalar haline geline kadar çalıştırın.

Vanilya aromasını da ilave edip nemli bir karışım elde edecek kadar çalıştırmaya devam edin.

Hazırladığınız karışımın  ¼’ ünü daha sonra üzerini süslemek üzere bir kenara ayırın.

Baklava Rulolarının Yapılışı:

Fırınınızı 175 °C’ye ayarlayın ve 33 x22 cm’lik bir kalıbı Alfa Baklava Yağı ile yağlayın.

Baklava hamurunuzun her bir katmanını Alfa Baklava Yağı ile yağlayarak 3 hamur üst üste gelecek şekilde işleme devam edin.

İçerisine hazırlamış olduğunuz iç dolgusundan bolca ilave edin,ve uzun kenarlardan tutarak rulo yapın.

Rulonun birleşme kenarı altta kalacak şekilde hazırlamış olduğunuz fırın tepsisine yerleştirin.

Aynı işleme kalan baklava hamurları ile devam edin.

İşlem tamamlandığında rulolarınızı tepsi içerisinde dilimlere bölüp üzerlerini tekrar Alfa Baklava Yağı ile yağlayarak fırına verin.

Önceden ısıtmış olduğunuz fırında ortalama 22-32 dakika arası pişiriniz.

Fırından çıkarttığınız ruloların üzerine soğutmuş olduğunuz şurubu dökünüz.

Kenara ayırmış olduğunuz  iç malzemesi ile üzerini süsleyin ve bir parça bal dökerek servis edin.