CHOCOLATE BABKA
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

CHOCOLATE BABKA

MALZEMELER:

Hamur için:

16 gr kuru maya ya da 20 gr yaş maya

100 gr ılık süt

13 gr şeker

90 gr Alfa Chef (oda sıcaklığında, küp küp doğranmış)

60 gr yumurta

6 gr deniz tuzu

280 gr un

Çikolatalı dolgu için:

100 gr Alfa Chef (küp küp doğranmış)

150 gr şeker

80 gr bitter çikolata (doğranmış)

40 gr kakao

9 gr tarçın

65 gr fındık

65 gr ceviz

65 gr badem (irikıyım doğranmış)

65 gr ufalanmış browni ya da çikolalı gofret (hoşbeş gibi)

Şurup için:

100 gr şeker

125 ml su

20 gr bal

  Yapılışı

Hamurun yapılışı:

Maya ile sütü karıştırın. Mikser haznesine süt ve maya karışımını, şeker, ve unu koyun. 10-15 dakika karışımda küçük baloncuklar oluşana kadar burada dinlendirin.

Yağı, yumurtayı ve tuzu ekleyip hamur yoğurma başlığıyla çalıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek iyice karışana kadar devam edin. Mikseri orta hızda çalıştırın, daha sonra hamuru yumuşayana kadar 5 dk yoğurun.

Hamurun olduğu kabı bir havluya sarın ve buzdolabında 6 saat bekletin (1 gece de olabilir).

23 cm’lik bir ekmek tavasını yağlayın ve yağlı kağıt yerleştirin. Daha sonra hazırlayacağınız hamuru yerleştirmek üzere kenara alın.

Dolgunun yapılışı:

Alfa Chef’i tavada eritin.

Şekeri tavada eritiğiniz Alfa Chef’e ekleyin ve iyice erimesini bekleyin.

Şeker eriyince ateşten alın. Çikolataları ekleyin.

1 dk. bekletin ve sonra karıştırarak çikolataların iyice erşmesini sağlayın.

İçine kakaoyu ve tarçını a ekleyin.

Birleştirilmesi:

Hamuru dikdörtgen şekilde açın.

Çikolatalı dolguyu üzerine iyice yayın.

Fındık, fıstık, badem ve browni ya da çikolatalı kırıkları çikolatalı dolgunun üzerine serpin.

Hamuru yuvarlayarak rulo haline getirin.

Keskin bir bıçak yardımıyla, ruloyu tam olarak ortadan 2’ye bölün.

Çikolatalı iç kısımları yukarı bakacak şekilde iki parçayı örgü haline getirin. Görüntüsü bir halatı andıracaktır.

Örgü şeklindeki hamuru daha önceden hazırladığınız ekmek kalıbına koyun.

Hamuru sıcak bir yerde  saat dinlenmeye  bırakın. İyice kabarana ve 2 katına çıkana kadar bekletin.

Beklerken bir yandan şurubunuzu hazırlayın.

Küçük bir sos tavasında, şeker, su ve balı 4 dk. kaynatın. Şurubunuz hazırdır.

Babka’yı pişirmeden 15 dk önce fırını 190C’de ısıtın. Babkayı 30 dk. pişirin.

Piştikten sonra sonra fırından alın  ve şurubu üzerine fırça yardımı ile sürün. Soğumaya bırakın. İyice soğuduktan spnra kalıptan çıkarabilirsiniz.