LİMON BRULE KURABİYE
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

LİMON BRULE KURABİYE 

MALZEMELER    

Hamur için:

150 gr Alfa Chef

100 gr pudra şekeri

50 gr yumurta

1 limon kabuğu 

Yarım limon suyu

200 gr badem unu

200 gr un

Kurabiyeleri batırmak için ekstra şeker 

Limonlar için:

3 limon 

330 gr Şeker

600 ml su

  Yapılışı

Kurabiye Hamuru için:

Alfa Chef’i ve şekeri bir kapta mikser ile pürüzsüz bir yapı elde edene kadar çalıştırın.

Limon kabuğunu karışıma ekleyin ve kokusunu verene kadar karıştırın.

Yumurtayı ekleyin ve iyice karışmasını bekleyin. 

Badem unu, normal un ve limon suyunu karıştırıp karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. 

Karışımı kaptan alın ve ikiye ayırın. Steç filme sarın ve dolapta 3 saat bekletin.  Bu sırada limonları hazırlayın.

Limon Şekerlemesi için:

Orta boy bir tencerede su ve şekeri kaynatın. 

Limon dilimlerini kaynayan şekerli suya atın ve 30-40 dk düşük ısıda limonun iç kısmı yarı saydam bir görünüm alana kadar pişirin. Daha sonra tel ızgara üzerine alın, ve hamurunuza kurabiye şekli verince üzerlerine yerleştirin.

KURABİYENİN HAZIRLANMASI

Fırını önceden 180°C ısıtın. Fırın tepsinize silpat serin.

Hamuru buz dolabında çıkarın. Hamurdan 4 mm kalınlığında kurabiyeler çıkarın.

Kurabiyeleri şekere batırın.

Hazırladığınız limonları kurabiyelerin üzerine bastırarak yerleştirin. 

Kurabiyeleri  12-15 dk pişirin. 

Kurabiyeleri fırından çıkarın. 

Soğumaya bırakın.