MAKARON
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

MALZEMELER:

Beyaz kek için:

• 385 gr un

• 4 gr kabartma tozu

• 8 gr karbonat

• 10 gr şekerli vanilin

• 230 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin

• 400 gr şeker

• 240 gr yumurta (oda sıcaklığında)

• 240 ml süt

Makaron için:

• 75 ml su

• 300 gr toz şeker

• 110 gr yumurta beyazı

• 300 gr badem unu

• 300 gr pudra şekeri

• 110 gr yumurta beyazı

• Jel ya da yağ bazlı gıda boyası

Ara dolgusu için:

• 72 gr süt

• 56 gr yumurta sarısı

• 72 gr ince çekilmiş toz şeker

• 60 gr yumurta beyazı

• 30 gr su

• 90 gr ince çekilmiş toz şeker

• 300 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin

• 50 gr frambuaz püresi

Süsleme için:

• Böğürtlen

• Frenk üzümü

  Yapılışı

YAPILIŞI:

Beyaz Kek

• Fırınınızı 180°C’ye ayarlayın.

• Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve şekerli vanilini karıştırın.

• Mikserde Alfa Genel Amaçlı Margarin’i ve şekeri 3 dk kadar çalıştırın.

• Yumurtaları teker teker ilave edip her ilave sonrası karışımın tamamen yemesini sağlayın. Kuru

karışımı ve sütü dönüşümlü olarak üçer seferde ilave edin.

• İyice çalıştırdıktan sonra daha hamuru kalıba aktarıp 20-25 dk pişirin.

Makaron

• Su ve toz şekeri 118°C’ye ulaşıncaya kadar kaynatın.

• Mikserde 110 gr yumurta beyazını çalıştırıp kabartın.  Kaynattığınız şurubu yavaş yavaş çalıştırdığınız yumurta beyazlarına ekleyin.

• Badem unu, pudra şekeri ve 110 gr yumurta beyazını karıştırın.

• Şuruplu karışımın sıcaklığı 40°C’ye düştüğü zaman badem unlu karışımı içine ilave edin. İstediğiniz renkte jel ya da yağ bazlı gıda boyasını da içine katın. Sıkma torbasına alın.

• Yarım saat dinlendirdikten sonra silpat serdiğiniz tepsilere ince uzun resimde gördüğünüz şekilde sıkın.

• Daha önceden 125°C’de ısıttığınız fırında 15 dk pişirin.

Ara Dolgusu

• Süt, yumurta sarısı ve 72 gr şekeri bir sos tavasında pişirip krema hazırlayın.

• Bu kremayı mikserde çalıştırıp soğumasını sağlayın.

• Bu sırada yumurta beyazları, su ve 90 gr toz şeker ile İtalyan mereng hazırlayın. Merengi soğuk kullanacaksınız.

• Hazırlayıp soğuttuğunuz kremaya Alfa Genel Amaçlı Margarin’i ekleyiniz.

• Son aşamada kremayla merengi karıştırıp soğumaya bırakabilirsiniz.

• Kremanınızı ikiye bölün. Yarısına frambuaz püresi ekleyip karıştırın.

BİRLEŞTİRİLMESİ:

• Kekinizi ekler boyutunda kesin.

• Frambuaz püreli kremanızı resimdeki gibi kekinizin üzerine sıkın.

• Kenarlara beyaz kremayı damla şeklinde sıkın.

• Aralara böğürtlen ile süsleme yapabilirsiniz. 

• Üzerine dekor için aldığınız Frenk üzümlerini kullanın.

Sunuma hazırdır.