FRANSIZ USULÜ FISTIKLI ÇİLEKLİ PASTA
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

FRANSIZ USULÜ FISTIKLI ÇİLEKLİ PASTA

MALZEMELER:

Joconde  Keki için

250 gr yumurta

190 gr pudra şekeri

190 gr badem unu

50 gr un

165 gr yumurta akı

25 gr ince çekilmiş toz şeker

40 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin

Frambuaz Şurubu için

100 gr su

40 gr ince çekilmiş toz şeker

30 gr dondurulmuş frambuaz

Fıstıklı Krema için

4 jelatin yaprağı

30 gr şeker

15 ml su

500 ml mandıra kreması

90 gr antep fıstığı ezmesi

Süleme için

Fildişi çikolata, fıstık

  Yapılışı

HAZIRLANIŞI:

Joconde  Kek

Yumurtaları pudra şekeri ve badem unu ile çalıştırınız.

Bu sırada Alfa Genel Amaçlı Margarini eritiniz.

Yumurtalı karışım beyazlaşıp hacminin 2 katına ulaşınca unu ilave edip spatula ile yavaşça karıştırınız.

2. kısımda yumurta akı ve ince çekilmiş toz şeker ile merenginizi hazırlayınız.

Hazırlamış olduğunuz mereng ile hamuru karıştırıp, erittiğiniz Alfa Genel’i de ilave ederek tamamlayınız. 

Hazırlamış olduğunuz hamuru fırın tepsisine yayınız. 

200°C’de 6 dakika pişiriniz.

FRAMBUAZ ŞURUBUNUN YAPILIŞI:

Suyu ve şekeri kaynatıp frambuazları ilave edin ve sıcak kullanın.

FISTIKLI KREMANIN YAPILIŞI:

Jelatin yapraklarını  buzlu suda 10 dk kadar tutup yumuşatın. Toz şekeri ve suyu kaynatın. Altını kapatıp içerisine jelatin yapraklarını bırakın.

Kremanın içerisine fıstık ezmesini ekleyip çırpın, kabarmaya başlayınca içerisine jelatinli şurubu ekleyin. Fıstıklı krema hacminin 2 katına çıkmış olmalı ama hala çileklerin üzerine dökülebilecek kıvamda olmalı. Bu kıvama geldiğinde hazırdır.

ÇİLEKLİ FISTIKLI FRANSIZ PASTANIN YAPILIŞI:

Önce  adetlik pastalarınızı hazırlayacağınız kalıpları belirleyip bu kalıplara göre çikolata dekorunuzu hazırlayınız. 

Joconde kekinizi kalıbınıza göre kesip hazırlayınız. 

Kalıbınızın içerisine joconde kekinizin ilk katını alınız.

Üzerini frambuazlı şurup ile ıslatınız.

Soğutmuş olduğunuz fıstıklı kremayı bir kat olarak sıkma torbası yardımı ile kekin kenarlarından çilek için boşluk bırakıp sıkınız.

Çilekleri, pastanın kenarlarına yerleştiriniz. 

Kekinizden bir boy küçük kalıpla bir parça daha alıp çileklerin ortasına yerleştirin, üzerini şurupla ıslatın ve kenar boşluklarını fıstıklı krema ile doldurun. 

Ardından kalıbın tamamını örtene kadar kalan kremayı sıkınız ve üstünü spatula ile düzleyiniz.

Bu şekilde pastanızı en az 2 saat soğutunuz.

Soğuttuğunuz pastanızın üst katına çilekleri yerletirip aralarına krema sıkınız.

Üzerine çikolata diskini yerleştirip içini tekrar çilek ve krema ile dodurunuz. 

Son olarak iç kısmını tekrar çilek ve fıstık ile süsleyin. 

Sunuma hazırdır.