MONT BLANC
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

MALZEMELER:

Bu Pastanın 6 Bileşeni Vardır.

1-)Tart Tabanı

2-)Badem Kreması

3-)Karadut Reçeli

4-)Kestaneli Mus

5-)Krem Şanti

6-)Kestane Kreması

Tart Tabanı İçin:

150 gr Alfa Genel Amaçlı

100 gr Pudra Şekeri

Vanilya

60 gr Yumurta(Çırpılmış)

25 gr Badem Unu

250 gr Un

5 gr Kabartma Tozu

Badem Kreması İçin:

125 gr Alfa Genel Amaçlı

100 gr Pudra Şekeri

10 gr Vanilya Aroması

2 Yumurta(Çırpılmış)

130 gr Toz Badem

20 gr Un

5 ml Badem Aroması

Kestaneli Mus İçin:

500 gr kestane

70 gr şeker

250 gr süt

Bir tutam tuz

50 gr Alfa Chef

150 gr sıvı krema

10 gr pudra şekeri

Krem Şanti İçin:

Şekerli bitkisel sıvı şanti

Kestane Kreması İçin:

200 gr Haşlanmış Kestane

200 gr Bitkisel Sıvı Şanti

30 gr Şeker

Vanilya

  Yapılışı

Tart Tabanının Yapılışı

Fırını 180 °C’ye ayarlayın .

Alfa Genel Amaçlı Margarin’i, pudra şekerini ve vanilyayı tamamen karışana kadar çalıştırın.

Çırpılmış yumurtayı yavaşça ilave edin.

Kuru malzemeleri de yavaşça ilave edip tamamen homojen olana kadar karıştırın.

Hazırladığınız hamuru streç film ile sarıp buzdolabında 15 dk bekletin.

Ardından hamuru un serpilmiş bir tezgahta açın.

Açtığınız hamuru adetlik tart kalıplarına yerleştirip kabarmaması için diplerini çatalla delin.

Bu şekilde 12-14 dakika pişirin. Bu sırada badem kremasını hazırlayın.

Hazırlamış olduğunuz tart hamurlarının içerisine badem kremasını sıkıp tekrar fırına verin.

Tartlar hafif renk alınca fırından alıp soğumaya bırakın.

Badem Kremasının Yapılışı

Tüm malzemeleri miksere alın.

Önce orta,sonra yüksek  devirde çalıştırın.Tamamen karışınca durdurun.

Sıkma torbasını alıp tartınızı doldurun.

Kestaneli Musun Yapılışı

Pişmiş kestaneleri doğrayın ve tencereye alın ve üzerine toz şeker, süt ve tuzu ilave edin. 20 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp Alfa Chef’i ilave edin ve tamamen pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirin. Bu kısmı hazır kestane püresi ile de yapabilirsiniz.

150 gr sıvı şantiyi  10 gr pudra şekeri ile sertleşene kadar çırpın. Hazırdağınız kestane kreması ile karıştırın. Musunuz hazır

Kestane Kremasının Yapılışı

Haşlanmış kestaneyi, sıvı şanti ile beraber sos tavasına alın.

İçerisine vanilya ekleyin.

Krema kıvam alınca el mikseriyle çekin.

Ardından soğumaya bırakın.

Mont Blanc Adetlik Pastanın  Yapılışı

Badem kremalı tart tabanlarının etrafına kestaneli musu çekin.

Ortasına reçeli ilave edin.

Ardından krem şantiyi muntazam bir şekilde sıkın.

Son olarak soğutmuş olduğunuz kestane kremasını şantinin etrafından ip gibi çekin. Bu kısım için delikli duy kullanabilirsiniz.

Üst kısmını minik bir  kestane şekeri ile süsleyip servise sunun.