DOM
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

MALZEMELER

Çikolatalı Mus

Pralin Dolgu

Joconde Kek

Eritilmiş Çikolata

Slikon dom kalıbı

Çikolatalı Mus için:

500 gr bitter çikolata

160 gr tam yağlı süt

80 gr toz şeker

4 yumurta sarısı 

8 yumurta beyazı

800 gr  Şekersiz Bitkisel Sıvı Şanti

Joconde Kek için:

250 gr yumurta

190 gr pudra şekeri

190 gr badem unu

50 gr un

165 gr yumurta akı

25 gr ince çekilmiş toz şeker

40 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin

  Yapılışı

Çikolatalı Musun Yapılışı

Süt ve şekeri kaynatın. Yumurta sarılarını hızlı çırparak süte ekleyin ve karıştırıp ocağı kapatın.

Hemen eritilmiş çikolatayı ekleyip,  karıştırın.

Yumurta beyazlarını mikserde bir çimdik tuz atarak

iyice kabartın ve diğer karışıma silikonlu kaşıkla azar azar yedirin.

Mikserde(soğuk olsun) Şekersiz bitkisel sıvı şantiyi sert bir kıvam olasıya kadar çırpın.

En son tüm malzemeleri birleştirerek işlemi tamamlayın.

Joconde Kekin Yapılışı:

Yumurtaları pudra şekeri ve badem unu ile çalıştırınız.

Bu sırada Alfa Genel Amaçlı Margarini eritiniz.

Yumurtalı karışım beyazlaşıp hacminin 2 katına ulaşınca unu

ilave edip spatula ile yavaşça karıştırınız.

2. kısımda yumurta akı ve ince çekilmiş toz şeker ile merenginizi

hazırlayınız.

Hazırlamış olduğunuz mereng ile hamuru karıştırıp, erittiğiniz

margarini de ilave ederek tamamlayınız.

Hazırlamış olduğunuz hamuru fırın tepsisine yayınız.

• 200°C’de 6 dakika pişiriniz.

Birleştirmek için;

Musu slikon kalıpların içerisine bir sıkma torbası yardımıyla sıkın. (Resim A)

Ardından içerisine pralin dolguyu sıkın.(Resim B) Ve hazırlamış olduğunuz joconde kekinizi kalıba uygun bir şekilde kesip içerisine yerleştirin. (Resim C)Bu şekilde 1 gün dondurun. Ertesi gün üzerine erimiş çikolata dökerek soğutun. (Resim D) Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Sunuma hazırdır.