ELMALI STRUDEL
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

Malzemeler

Hamuru için:

•300 gr un

•Tuz

•60 ml Alfa Ayçiçek Yağı

•150 ml ılık su

•50 gr Alfa Chef

•Ekstra un ( işlemek için)

Arası  için:

Alfa Chef ile çevrilmiş ekmek kırıntısı

Dolgusu için:

•4 adet orta boy kırmızı elma

•15 gr Alfa Chef

•45 gr  toz şeker

•75 gr kuru üzüm

•45 gr file badem

•4 gr vanilya

•7 gr tarçın

  Yapılışı

HAZIRLANIŞI:

Hamur:

1.Unun ortasını havuz gibi açıp içerisine tuzu, ılık suyu, Alfa Ayçiçek ve Alfa Chef’i koyun yoğurun. Yumuşak bir kıvam alana kadar bu işleme devam edin. Yaklaşık 8 dk. yoğurun, aksi halde hamurunuz sert bir yapı alacaktır.

2.Hamuru top şekline getirin. Üzerini yağlayın, bir tabağa koyun.

Şimdi üzerini sıcak bir tava ile kapatın. Ancak kapattığınız tavada önceden su kaynatın, suyu döküp tavayı hamurun üzerine o şekilde kapatın. Bu şekilde 30 dk. Dinlendirin. Bu sırada iç dolgunuzu hazırlayın.

3.Dinlenen hamurunuzu iyice unlanmış bir bez üzerine yayın. Daha sonra merdane ile 60*60 cm olacak şekilde açın.

4.Hamurun kenarlarından 3’er cm boşluk bırakarak önce  Alfa Chef ile çevirdiğiniz  ekmek kırıntısını yayın ardından elmalı iç dolgunuzu koyunuz.

5.Bezi kullanarak hamurunuzu rulo hale gelecek şekilde katlayınız.

6.Rulo hale getirdiğiniz hamuru fırın kağıdı serdiğiniz bir tepsiye alın. Üzerine erittiğiniz Alfa Chef ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 °C’de 30-35 dk pişirin.

7.Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin ve dilimleyerek servise sunun.

İç Dolgu:

•Elmaları dört eşit parçaya bölün. Çekirdekli kısımlarını çıkarın ve kabuklarını soyun. İnce ince, cips şeklinde ya da küçük küpler halinde elmaları doğrayın.

•Alfa Chef ve toz şekeri bir tavaya alın. Yaklaşık 2-3 dakika rengi karamel olana kadar pişirin. Doğranmış elmalar, file badem ve ıslatıp suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri ekledikten sonra 10 dakika kadar kavurun.

•Vanilya, toz şeker ve tarçını ekleyin. Son kez karıştırıp ocaktan alın ve  soğumaya bırakın.