BAL KABAKLI LOKMA
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

BAL KABAKLI LOKMA

MALZEMELER:
100 gr haşlanmış bal kabağı
20 gr bal
10 gr pudra şekeri
1 adet portakalın suyu
75 ml su
50 ml süt
4 gr tuz
60 gr un
50 gr mısır nişastası
50 gr Alfa Chef
150 gr yumurta
5 adet küçük acıbadem kurabiyesi


Kızartmak için:
Alfa Tatlı Kızartma Yağı


Üzeri için:
Tarçınlı toz şeker

  Yapılışı

Haşlanmış bal kabağını kesip püre yapın.
Bal, pudra şekeri ve taze sıkılmış portakal suyunu içine ekleyip karıştırın.
Suyu, süt ve tuzla kaynatın.
İçine un, mısır nişastası ve Alfa Chef ekleyip devamlı karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. 
Bu sırada Alfa Tatlı Kızartma Yağı’nı kızdırın.
Bal kabağı püresi ve unlu karışımı karıştırıp içine yumurtaları ve ufalanmış acıbadem kurabiyesini ekleyin. 
Hamuru kaşıkla şekillendirip kızartın. 
Tarçınlı toz şeker serpip sıcak servis yapın.