• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Trileçe Tatlısı

Malzemeler:

Malzemeler 3 adet baklava tepsisi içindir.
Hamuru için:
  • 1200 gr. Un
  • 1000 gr. Toz şeker
  • 30 adet Yumurta
  • 30 gr. Kabartma tozu
-
  • 350 gr. Toz fındık
  • 150 gr. Ovaleks (pasta katkısı)
  • 1 adet Portakal rendesi
Şurubu için:
  • 5 kg. Orta yağlı süt
  • 2,5 kg. Şekerli sıvı şantı
  • 800 gr. Karamel jöle

Yapılışı:

Kekin Hazırlanması

Baklava tepsilerinin zeminine yağlı kağıt seriniz. Tüm malzemeleri mikser ile 2 dk. yavaş,
4 dk. hızlı devirde çırpınız ve karışımınızı 3 baklava tepsisine paylaştırınız.
Önceden 170°C'de ısıttığınız fırında 30-35 dakika pışiriniz.
Piştikten sonra soğumasını bekleyeniz.

 

Şurubun Hazırlanması

Tüm malzemeleri bir tencereye alıp iyice karıştırınız. Sonra ocakta 40°C'e kadar ısıtınız.
40°'de ısıttığınız karışımınızı fırından çıkarıp soğuttuğunuz keklerin üzerine 5 kerede yediriniz.
Şurubunu iyice çektiğinden emin olunuz. Çırpılmış krem şantiden keklerinizin üzerine
palet bıçağı yardımı ile ince bir tabaka sürünüz. 20 dk. buzdolabında bekletiniz ve
şantinizin sertleştiğinden emin olunuz. Son olarak karamel jöleyi,
üstünü şanti sürüp düzleştirdiğiniz treliçenin üzerine dökerek yayınız.
Dilimleyerek servise hazır hale getiriniz.

Afiyet olsun.

Geri Dön