• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Kol Böreği

Malzemeler:

Hamuru için:
  • 1 kg böreklik un
  • 25 gr tuz
  • 550 gr su
İçi için:
  • 550 gr haşlanmış tavuk
  • 45 ml soya sosu
  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 250 gr garnitür
  • Yeteri kadar tuz
Bezelerin Üzeri için:
  • Alfa Ayçiçek Yağı
  • Alfa N Yağı

Yapılışı:

İç Malzemenin Hazırlanışı

1. Haşlanmış tavukları tel tel ayıklayınız.

2. Tavada soya sosuyla beraber kavrunuz.

3. Ardından haşlanmış patatesleri ezip garnitür ile beraber tavaya alınız ve soya sosuyla beraber kavrunuz.

4. Ocaktan alıp soğumaya bırakınız.

 

Hamurun Hazırlanması

1. Unu tezgahta eleyiniz. Ortasını havuz şeklindeaçınız.

2. Tuz ve su da ilave edip iyice yoğururarak kıvamlı bir hamur elde ediniz.

3. Hamuru yoğurduktan sonra 7 eşit parçaya bölüp 20 cm'lik daireler oluşturunuz.

4. Bu oluşturulan 20 cm'lik dairelerin iki tarafını da Alfa Ayçiçek yağıyla yağlayınız.

5. Hamurları üst üste koyup üzerini örtünüz ve 20-25 dk dinlenmeye bırakınız.

6. Hamur dinlendikten sonra Alfa Ayçiçek Yağı ile yumuşattığımız Alfa N yağından her bir bezeye 30'ar gr sürünüz.

7. Sonra hamuru zar gibi açınız.

8. Açtığınız hamuru kenarlarından katladıktan sonra iç malzemesini uzunlamasına yerleştiriniz ve üzerine biraz daha Alfa Ayçiçek Yağı gezdiriniz.

9. Şimdi hamuru kenarlardan nazikçe katlayarak sarmak üzere hazırlayınız.

10. Hazırladığınız hamuru rulo şeklinde sarınız.

11. İstediğiniz biçimde şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 180°C fırında 35 dakika pişiriniz

Afiyet olsun.

Geri Dön