• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Bursa Cevizli Lokum

Malzemeler:

Hamuru için:
  • 1 kg. Un
  • 200 gr. Pudra Şekeri
  • 400 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 200 gr. Yumurta
  • 4 gr. Tuz
  • 15 gr. Maya
-
  • 15 gr. Kabartma Tozu
  • 150 ml. Süt
  • Tahin
  • Kırık Ceviz
  • Susam

Yapılışı:

1. Un, pudra şekeri, Alfa Genel Amaçlı Margarin, yumurta, tuz, maya, kabartma tozu ve süt karıştırılarak hamur haline getirilir.

2. Hazırlanan hamur mayalanmaya bırakılır.

3. Hamur 2 katı kadar büyüyünce merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır.

4. Açılan hamura bol miktarda tahin sürülür ve kırık ceviz serpiştirilerek rulo halinde sarılır.

5. Rulo hamur 2 parmak kalınlığında dilimlenir.

6. Hamurlar sıkıştırmadan tepsiye dizilir.

7. Tepsiye dizilen hamurlar 10 dakika daha dinlendirilir.

8. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.

9. 170°C fırında 20 dakika pişirilir.

 

Afiyet olsun.

Geri Dön