• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Muğla Simidi

Malzemeler:

  • 1 kg. Un
  • 20 gr. Tuz
  • 60 gr. Şeker
  • 60 gr. Alfa Ayçiçeği Yağı
  • 20 gr. Maya
  • 450 - 500 gr. Civarında su
  • İnce susam
  • 2 kg. Pekmez (çok kullanımlı,ocağa koyup kaynatılacak)

Yapılışı:

Tüm malzemeleri hamur yoğurma kazanınızda sert bir hamur olana kadar yoğurunuz. 
Sonra 100 gr. fitiller koparıp 20 dk. dinlendiriniz. Dinlenen fitil hamurları simit şekline getiriniz ve 
kaynayan pekmeze atınız. 20 saniye pekmezin içinde bekletip ince susam tavasında susamlayınız. 
Son olarak fırın tepsisine veya küreğine alıp önceden 210°C'de ısıtılmış fırında 15 dk pişiriniz.

 

Afiyet olsun.

Geri Dön