• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Antep Kahkesi

Malzemeler:

1.Aşama
  • 1 kg. Un
  • 720 ml. Su
  • 200 gr. Şeker
  • 30 gr. Tuz
  • 30 gr. Nohut Mayası
  • 20 gr. Mahlep
2.Aşama
  • 1,5 kg. Un
  • 960 ml. Alfa Ayçiçek Yağı
  • 750 gr. Alfa Krema
  • 200 gr. Susam

Yapılışı:

1. Aşamada yer alan un, su, şeker, tuz, nohut mayası ve mahlep kıvamlı bir şekilde yoğurulur.

2. Bu yoğurulan hamurun üzerine 2. aşamada yer alan un, Alfa Ayçiçek Yağı ve Alfa Krema Yağı eklenerek hepsi birlikte tekrar yoğurulur.

3. 20 dakika kadar dinlendirilir.

4. Hamur hazır hale gelince parmak şeklinde fitil yapılarak işlenir ve üzeri yumurta ile yağlanır.

5. Bol miktarda susam serpilir.

6. 200°C'de 25-30 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Geri Dön