• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Erzurum Kadayıf Dolması

Malzemeler:

  • 1 kg. Kadayıf
  • 200 gr. İri Dövülmüş Ceviz
Kızartmak için::
  • Alfa Tatlı Kızartma Yağı
Sos için:
  • 400 gr. Yumurta
  • 100 ml. Su
  • 100 ml. Süt
  • 100 ml. Vanilya
Şerbet için:
  • 500 gr. Şeker
  • 960 ml. Su
  • 45 ml. Limon Suyu

Yapılışı:

1. Şeker ve su karıştırılarak kaynatılır.

2. Ocağın altını kapatmadan hemen önce içerisine limon sıkılarak soğutulur.

3. Kadayıflar elde şerit haline getirilir, içerisine ceviz doldurularak rulo yapılır.

4. Bir yanda yumurta, su, süt ve vanilya çırpılarak sos hazırlanır.

5. Hazırlanan rulolar sosa bulanarak, kızgın Alfa Tatlı Kızartma Yağı'nda kızartılır.

6. Kızaran kadayıf ruloları hemen soğutulmuş şerbete atılır.

7. İşlem tamamlandığında hepsi şerbetten alınır, sıcakken servis edilmesi önerilir.

 

Alfa'nın önerisi:

Kaymak ve dövülmüş ceviz ile servis edilmesi tatlının lezzetini artıracaktır.

Afiyet olsun.

Geri Dön