• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

İzmir Lor Peynirli Kurabiye

Malzemeler:

  • 1 kg. Tatlı Lor Peyniri
  • 600 gr. Alfa Soft Yağ
  • 500 gr. Toz Şeker
  • 2 Portakal Kabuğu
  • 30 gr. Kabartma Tozu
  • 10 gr. Şekerli Vanilin
  • 200 gr. Sıvı Şanti
  • 1 kg. Un
  • 20 gr. Yumurta Sarısı
  • 100 gr. Öğütülmüş Fındık

Yapılışı:

1. Öncelikle bir kaba lor peyniri eklenir. Bir miktar karıştırıldıktan sonra sırasıyla Alfa Soft Yağ, toz şeker, portakal kabuğu, kabartma tozu, şekerli vanilin, sıvı şanti sırasıyla yedire yedire eklenir.

2. En son un ilave edilerek yoğurulur.

3. Karışım hamur haline getirildikten sonra 20 dakika buzdolabında dinlendirilir.

4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılır, elle yuvarlak şekil verilir, hafifçe üzerine bastırılır ve üst kısmı toz şekere sürülür. Tepsiye aralıklı dizilir.

5. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe bağlı üzerine öğütülmüş fındık eklenebilir.

6. 140°C'de 18-20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Geri Dön