• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Tarsus Gevreği

Malzemeler:

  • 1 kg. Un
  • 300 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 200 gr. Alfa Krema
  • 400 gr. Toz Şeker
  • 50 gr. Tahin
  • 50 gr. Pekmez
  • 250 gr. Yumurta
  • Susam

Yapılışı:

1. Unun ortası açılır. Alfa Genel Amaçlı Margarin, Alfa Krema, toz şeker, tahin, pekmez ve yumurta içine eklenir.

2. Önce ortasındaki malzemeler karıştırılır. Daha sonra kenardaki unlar ilave edilirerek hamur yoğurulur.

3. Bir kap içerisine pekmezli su hazırlanır.

4. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edilir.

5. Bu hamurlar pekmezli su içine atılır ve her tarafı ıslanacak şekilde karıştırılır.

6. Her tarafı su ile kaplanan hamurlar susam üzerine bastırılarak ince ince açılır.

7. Fırın tepsisine sıralı bir şekilde dizilir.

8. 200°C'de 15 dakika pişirilir.

 

Afiyet olsun.

Geri Dön