• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Konya Yağlı Gevrek

Malzemeler:

  • 1 kg. Un
  • 20 gr. Tuz
  • 60 gr. Şeker
  • 10 gr. Maya
  • 240 ml. Alfa Ayçiçek Yağı
  • 200 gr. Alfa Soft Yağ
  • 20 gr. Yumurta Sarısı

Yapılışı:

1. Unun ortası açılır. Tuz, şeker ve maya ortasına katılır.

2. Parmak ucuyla birbirine iyice yedirilir. Alfa Ayçiçek Yağı ve Alfa Soft Yağ ilave edilierek ortasındaki karışımla tekrar birbirine yedirilir.

3. İki el kullanılarak kenardaki unlarla birlikte yavaş yavaş yoğurulur.

4. Bir süre dinlenmeye bırakılır.

5. Dinlenen ve mayalanan hamur istenilen kalınlıkta fitil yapılır.

6. Tekrar bir süre dinlendirilir.

7. Dinlenen hamur tepsi boyuna göre iki el kullanarak açılır.

8. İstenilen uzunlukta kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve bol miktarda susam serpilir.

9. 250°C'de 30 dakika pişirilir.

 

Afiyet olsun.

Geri Dön