• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

BRIOCHE

Malzemeler:

Brioche Hamuru için:
  • 300 gr ekmek unu
  • 60 gr şeker
  • 1 tatlı kaşığı hazır maya
  • 125 gr süt
  • 1 yumurta
  • 50 gr Alfa Krema Yağı
Dolgusu için:
  • 80 gr süt
  • 1 yumurta beyazı
  • 50 gr şeker
  • 20 gr un
  • 20 gr kakao
  • 10 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • Glikoz

Yapılışı:

Alfa Krema Yağı dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp homojen bir hamur elde ediniz. 
Unsuz bir tezgaha hamuru alınız. 
Alfa Krema Yağını üzerine yerleştirinizve 8 dakika boyunca yağı hamura yedirerek yoğurunuz. 
İlk başta çok yağlı bir hamur gibi hissedebilirseniz ancak hamur yağı yedikçe yumuşacık bir doku alacaktır.
Hazırlanan hamurun üzerini bir bezle kapatıp 2 saat boyunca mayalanmaya bırakınız. 
Sütü kaynatınız. Süt bir kenarda kaynarken başka bir kapta yumurta beyazı ve şekeri iyice karıştırınız. 
Unu ve kakaoyu da bu karışıma ilave ediniz. Homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırınız yine çırpınız. 
Süt kaynayınca, bu karışımın üzerine dökünüz ve çırpmaya devam ediniz. 
Sonra tüm karışımı tavaya alıp orta derece ısıda kalınlaşıncaya kadar pişiriniz. 
Son aşamada Alfa Genel Amaçlı Margarini de ilave ediniz. 
Pişen karışımı streç film ile kaplayıp kendini toparlayıncaya kadar soğutunuz. 
Önceden dinlendirdiğiniz Brioche hamurunu tezgaha vurarak içinde kalan havayı çıkartınız. 
Daha sonra 30x20'lik bir hamur olacak şekilde açınız. Ortasına kakaolu dolguyu yerleştiriniz. 
Hamuru sağ ve sol kenarlarından katlayınız. 15 dakika dinlenmeye bırakınız. 
Dinlenen hamuru daha büyük bir dikdörtgen olacak şekilde açınız. 
Şimdi tekrardan hamurun iki ucu birleşecek şekilde katlayınız. 
15 dakika daha dinlendiriniz ve hamuru 90 derece çevirip tekrardan açmaya devam ediniz. 
Bu katlama işleminde hamuru 30x20 lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. 
Açtığınız hamuru rulo şeklinde sarın. Taşmaları traşlayınız ve 3 cm kalınlığında dilimler doğrayınız. 
Toplam 12 dilim çıkacaktır. 5,5 cm çapında rulolar olacaktır. 
Bu dilimlerin üzerini erimiş Alfa Genel Amaçlı margarin ile yağlayınız. 
Üzerine streç film sarıp 35-40 dk mayalanmaya bırakınız. 
Muffin kek kalıplarına yerleştirip 180°C'de 15-20 dakika pişiriniz. 
Servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Geri Dön