• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Kestaneli Baklava

Malzemeler:

Hamur için:
  • 500 gr un
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı Alfa Ayçiçek Yağı
  • 6 gr tuz
  • Yeteri kadar su
İçi için:
  • 500 gr kestane şekeri
  • 200 gr pirinç ceviz
Üzeri için:
  • Alfa Baklava Yağı
Şurup için:
  • 1900 gr şeker
  • 1 lt su
  • Yarım limon suyu

Yapılışı:

İçinin Yapılışı:

Kestane şekeri ve cevizi karıştırırarak , köfte yoğurur gibi eze eze yoğurunuz. Daha sonra kullanmak üzere bir kenara alınız

Hamurun Yapılışı:

Unu tezgaha eleyiniz ve ortasını havuz şeklinde açınız.
Bütün malzemeleri içine ilave edip ve su yardımıyla kulak memesinden daha sert bir hamur elde ediniz.
Hamuru rulo şeklinde yuvarlayarak 8 eşit parçaya bölünüz.
Nişasta yardımıyla hamura bastırarak 8 adet yuvarlak pazı elde ediniz. Bu pazıları 15 dk dinlendiriniz.
Her bir pazıdan 20 cm çapında daireler açınız.
Bütün pazıların arasına nişasta serperek üst üste yerleştiriniz.
Tekrar elinizle bastırarak 15-20 dk daha dinlendiriniz.
Dinlenen 8 hamur bezesini de incecik yufkalar şeklinde açınız.
Bu yufkadan 8 cm'lik kareler kesiniz.
Daha önceden hazırladığınız iç malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bohça şeklinde sarınız.
Alfa Baklava Yağınızı 35-40°C'de eritip baklava tepsinizin zeminine yayınız.
Hazırlamış olduğunuz kestaneli bohçaları tepsiye diziniz.
Alfa Baklava Yağından 4-5 kepçe daha bohçaların üzerinde gezdiriniz. Önceden ısıttğınız fırında 30 dk pişiriniz.
Bu sırada şurubu hazırlayınız. Şurubun tüm malzemelerini ocağa koyup kaynatınız ve şurup kıvamını alınca ocaktan alınız. 
Fırından çıkartılan kestaneli baklavaların fazla yağlarını süzdürünüz. 
Şurup sıcakken, sıcak baklavanın üzerine dökünüz. 
Soğuduktan sonra kestane şekerleriyle dekore edip süsleyerek servise sununuz.

Afiyet olsun.

Geri Dön