• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Çikolata Dünyası

Malzemeler:

Pandispanya için:
  • 225 gr Alfa Kek Yağı
  • 150 gr kakao
  • 4 adet yumurta
  • 500 gr şeker
  • 400 gr un
  • 8 gr kabartma tozu
  • 250 gr süt
Sosu ve İç Kreması için:
  • 510 gr bitter kuvertür
  • 510 gr sütlü kuvertür
  • 250 gr süt
  • 250 gr paket sıvı şanti
  • 100 gr Alfa Krema Yağı
  • 100 gr glikoz
Arası ve Üzeri için:
  • 450 gr taze çilek

Yapılışı:

Pandispanyanın Yapılışı:

Alfa Kek Yağını ocakta 40°C'ye kadar eritiniz ve kakao ilave ediniz. Bir kenarda bekletiniz. Bir mikserde yumurta ve şekeri çırpınız. Yumurtalı karışıma un ile kabartma tozunu da ilave ediniz. Ardından kek yağlı karışımı ekleyiniz. En son sütü de ilave ediniz ve sonrasında fırın tepsisinin zeminini yağlı kağıt ile kaplayınız. İstediğiniz büyüklükte bir çembere karışımı dökünüz. Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriniz. Daha sonra kullanmak üzere soğumaya bırakınız.

 

Pastanın Sosu ve İç kremasının Yapılışı:

Öncelikle çikolataları doğrayıp bir kenara alınız. Süt ve paket sıvı şantiyi ocakta kaynatınız. Önceden doğranmış çikolataları da ilave ediniz. Çikolatalar eriyince ocağın altını kapatınız. En son Alfa Krema Yağı ve glikozu ilave edip son bir kez karıştırarak soğumaya bırakınız. Bu karışımın daha hızlı soğuyabilmesi için yarısını dolaba alınız. Diğer yarısını, daha sonra sosunda kullanmak üzere bir kenarda bekletiniz. Krema kıvamına gelene kadar dolapta bekletiniz.

Pastanın Yapılışı:

Öncelikle 150 gr çileği irice doğrayıp bir kenara alınız. Önceden hazırlanmış ve soğutulmuş pandispanyayı üç eşit parçaya bölünüz. Parçanın birincisini çemberin içerisine yerleştiriniz. Dolapta soğutulmuş krema kıvamına gelen çikolatalı karışımı miksere alıp çırpınız. Spatula yardımıyla çemberin içine yerleştirilen pandispanyanın üzerine 1 cm kalınlığında çikolatalı kremayı sürünüz. Önceden doğradığınız taze çileklerin 150 gramını kremanın üzerine koyunuz. İkinci pandispanya patını üzerine kapatınız. Bir evvelki aşamadaki işlemleri tekrarlayınız ve üçüncü patını kapatınız. Üçüncü patın da üzerine tekrar krema sürüp, yarım saat 4°C'de bekletiniz. Pasta dolapta beklerken kenara ayırmış olduğunuzyarım ölçü kremayı ısıtarak 32-33°C'de sos kıvamına gelmesini sağlayınız. Pastanızı yarım saat sonra soğutucudan çıkartınız. Çemberden çıkartmak için pastayı, pasta tekerinin üzerine alıp pürmüz yardımıyla çemberi ısıtınız. Pastayı çemberden çıkartıp spatula yardımıyla sıvayınız. 32-33°C'ye getirdiğiniz çikolata sosunu pastanızın üstünü örtecek şekilde dökünüz ve spatulayla düzleyiniz. Son aşamada pastayı mermer tezgahın üzerine alıp talaş seklindeki çikolataları pastaya yapışacak şekilde sürünüz. İstenilen büyüklükte ve miktarda yapraklı çileklerle süsleyip bitiriniz. Servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Geri Dön