• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Venedik Poğaçası

Malzemeler:

Malzemeler 3 adet baklava tepsisi içindir.
Hamuru için:
  • 1 kg un
  • 40 gr tuzot
  • 500 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 100 gr Alfa Ayçiçek Yağı
  • 40 gr şeker
  • 3 adet yumurta
  • 200 gr yoğurt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 demet dere otu
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet havuç rendesi
  • 200 ml su
Arası için:
  • 300 gr beyaz peynir
Üzeri için:
  • Salçalı chester hamuru
Salçalı Chester Hamuru için:
  • 500 gr un
  • 250 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 50 gr Alfa Krema Yağı
  • 15 gr tuz
  • 50 gr salça
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam kırmızı toz
  • biber
  • 3 adet yumurta

Yapılışı:

Salçalı Chester Hamurunun Yapılışı:

Unun ortasını havuz gibi açınız ve salçalı chester hamurunun tüm malzemelerini sırasıyla ekleyiniz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediniz.
Bu hamuru daha sonra poğaçanın üzerinde kullanmak üzere bir kenarda dinlendiriniz.

 

Venedik Poğaçasının Yapılışı:

Tezgahın üzerine unu eleyiniz ve ortasını havuz gibi açınız. Sırasıyla tüm malzemeleri ekleyiniz.
En son su ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.
Hazırladığınız hamuru 3 parçaya bölünüz. 
80 gr'lık bezelere ayırıp 50oC'de 15 dk mayalanmaya bırakınız. 
Dinlenen bezeleri hafifçe unlayıp ortalarını açınız. 
Her bir poğaça içine 10 gr kadar beyaz peynir ekleyip resimdeki gibi kapatınız. 
Poğaçaların üzerlerine, önceden hazırladığınız salçalı chester hamurundan örgüler hazırlayıp, yerleştiriniz. 
Tüm poğaçaları yumurta ile yağlayarak 170 C'de 20 dakika pişiriniz.

Afiyet olsun.

Geri Dön