• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Kalpli Kurabiyeler

Malzemeler:

Malzemeler 3 adet baklava tepsisi içindir.
Vanilyalı Kurabiyeler için:
  • 350 gr un
  • 4 gr kabartma tozu
  • 8 gr tuz
  • 200 gr şeker
  • 90 gr Alfa Krema Yağı
  • 85 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 2 yumurta
  • 5 ml vanilya özütü
  • Pembe gıda boyası
Çikolatalı Kurabiyeler için:
  • 350 gr un
  • 25 gr kakao
  • 4 gr kabartma tozu
  • 8 gr tuz
  • 115 gr Alfa Krema Yağı
  • 115 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 200 gr şeker
  • 2 yumurta
  • 5 ml vanilya özütü
Çilek Kreması için:
  • 100 gr taze kıyılmış çilek
  • 50 gr Alfa Krema Yağı
  • 700 gr şekerli bitkisel sıvı şanti
  • 15 ml gül suyu

Yapılışı:

Kurabiyelerin Yapılışı:

Fırını 205°C'ye ayarlayınız. Fırın tepsilerine yağlı kağıt yerleştirip bir kenarda bekletiniz.
Orta ölçekli bir kapta, unu, kabartma tozunu, ve tuzu karıştırıp; kenara alınız.
Bir mikserde şeker, Alfa Krema Yağı ve Alfa Genel Amaçlı Margarini krema kıvamına gelene kadar çırpınız.Yumurtaları teker teker ekleyiniz. Vanilya özütünü de katınız. 
Hazırladığınız unlu karışımı da yedirerek ilave ediniz.
Elde ettiğiniz hamurdan küçük bir parça ayırıp, pembe gıda boyasıyla renklendiriniz.
Hamurlarınızı dinlenmek üzere streç bir film ile sarıp en az 2 saat, ya da bir gece buzdolabında bekletiniz.Bu sırada çikolatalı kurabiye hamurunuzu hazırlayınız ve bu hamuru da buzdolabında dinlenmeye bırakınız.Soğuyan hamurlarınızı, unlanmış bir tezgah üzerinde açınız. 
Eğer hamurlarınız çok sert ise 20 dakika ortam sıcaklığında bekletip işlemi yapınız. 
Hamurularınızı 1 cm kalınlığında açabilirsiniz.Kalp şeklindeki kopatlarınızla kurabiyelerinizin ortasından parçalar kesiniz ve oluşan boşlukları renkli hamurlarınız ile doldurunuz. 
Bu işlemi yaparken kusursuz olması için kopat kullanınız.
Kurabiyelerinizin arasında 3-4 cm boşluk bırakacak şekilde fırın tepsisine seriniz.
10 dakika pişiriniz. (Kenarları kahverengileşinceye kadar). 
Bu sırada çilekli kremayı hazırlayınız.
Daha sonra aralarına çilekli kremayı sıkınız ve üstünü diğer kurabiye ile örtünüz.

 

Çilek Kremasının Yapılışı:

Öncelikle çileklerinizi küçük küçük doğrayınız. Daha sonra püre kıvamını alıncaya kadar bıçağınızla eziniz ve bir kenara alınız. Oda sıcaklığındaki Alfa Krema yağını miksere koyup çalıştırınız. Kremsi bir doku elde ettikten sonra bitkisel krem şantiyi ilave ediniz. Orta devirde kremsi bir kıvam alana kadar ortalama 5-6 dakika çırpınız. Önceden hazırlamış olduğunuz çilekleri ve gül suyunu ilave ediniz. Tamamen karışımın yemesini sağlayınız ve hemen kullanınız.

Afiyet olsun.

Geri Dön