• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Çikolata Kaplı Karamelli Tepsi Kurabiyesi

Malzemeler:

  • 275 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 50 gr. Toz Şeker
  • 175 gr. Un
  • 50 gr. Pirinç Unu

Yapılışı:

1. 25.5 x 16cm bir tepsiyi yağlayınız.

2. 175 gr Alfa Genel Amaçlı Margarini çırpınız.

3. Margarin krema gibi yumuşak bir kıvam aldıktan sonra şekeri ilave ediniz.

4. Unu ve pirinç ununu ilave ediniz ve tüm malzemeler homojen bir şekilde karışana kadar karıştırınız.

5. Parmaklarınızı unlayıp hamurun tamamını boylu boyunca tepsiye serinizi. Kabarmaması için çatalla yol yol deliniz.

6. 180°'de 12-15 dakika pişiriniz. Kenarları altın sarısı olmaya başladığında fırından alınız.

 

Karamel Sosun Yapılışı:

1. Tatlandırılmış konsantre sütü , altın şurubu ve kalan 100 gr Alfa genel amaçlı margarini bir sos kabına alınız.

2. Sürekli karıştırarak, yavaşça kaynama noktasına getiriniz.

3. Altın sarısı rengini alıncaya kadar 5 dakika daha kaynatınız.

4. Karamel sosunuz hazırdır.

5. Hazırlamış olduğunuz karamel sosu, fırından çıkarttığınız kurabiyenizin üzerine her yerini kaplayacak şekilde dökünüz ve soğumaya bırakınız.

6. Karamel kaplı kurabiyeniz soğuduktan sonra çikolatalarınızı benmari usulü eritiniz.

7. Erimiş çikolatanın tamamını eşit bir şekilde karamel sosu kaplamasının üzerine dağıtınız.

8. Tekrar soğumaya bırakınız.

9. Ardından 1 saat buzdolabında dinlendiriniz.

10. Soğuduktan sonra dilimlere bölüp servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tatlandırılmış Konsantre Süt ve Altın Şurup tariflerine yukarıdaki (*) bulunan alanlardan ulaşabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Geri Dön