• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Tatlandırılmış Konsantre Süt

Malzemeler:

  • 1,200 gr. Tam Yağlı Süt
  • 200 gr. Şeker

Yapılışı:

1. Sütü orta ateşte 10 dakika pişirin.

2. Süt kaynamaya başladığı anda ateşten alıp kabaran sütün dinmesi için 1 dakika bekleyin.

3. Ocağın altını kısıp tencereyi orta ateşe alın.

4. 2 saat 15 dakika boyunca, her yarım saatte bir üzerinde oluşan tabakayı sıyırıp atarak pişirmeye devam edin.

5. Bu süreç boyunca süt kaynamayacak, hafif tıkırdayacaktır.

6. Eğer çok hareketlenme görürseniz altını biraz daha kısabilirsiniz.

7. Tencerenin içindeki sütten geriye 1+1/4 su bardağı (300 gram) kalınca ateşten alın.

8. İnce delikli bir süzgeçten geçirerek orta boy bir tencereye aktarın.

9. Şekerini ilave edin, altını biraz açıp yüksek orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin.

10. Bir dakika boyunca kaynatıp ateşten alın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

11. Ardından kapaklı bir kaba aktarıp buzdolabında muhafaza edin.

12. Buzdolabında tazeliğini en az bir hafta koruyacaktır.

Afiyet olsun.

Geri Dön