• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Yoğun Çikolatalı Pasta

Malzemeler:

Kek:
  • 225 gr. Alfa Genel Amaçlı yağ
  • 55 gr. Tatsız kakao
  • 280 gr. Un
  • 2 gr. Kabartma tozu
  • 4 gr. Karbonat
  • 4 gr. Tuz
  • 300 gr. Kahverengi Toz Şeker
-
  • 100 gr. Yumurta
    (oda sıcaklığında)
  • 40 gr. Yumurta Sarısı
    (oda sıcaklığında)
  • 170 gr. Erimiş Tatlı Bitter Çikolata
  • 4 gr. Vanilya Özütü
  • 240 ml. Kefir
Ganaj:
  • 400 ml. Krema
  • 80 gr. Pudra şekeri
  • 1 tutam Tuz
  • 450 gr. Tatlı Bitter Çikolata (doğranmış)

Yapılışı:

Ganajın Yapılışı:

 

1. Büyük bir sos tavasına kremayı, pudra şekerini ve tuzu ilave ediniz. Kaynayana kadar karıştırınız.

2. Ocaktan alınız ve doğranmış çikolatayı ilave ediniz. 1 dk boyunca karıştırmadan bekletiniz. 1 dk sonra tamamen homojen olana kadar karıştırınız.

3. 1 saat kadar ara ara karıştırarak sürülebilecek kıvama gelene kadar soğutunuz.

Kekin Yapılışı:

1. Fırınınızı 180°C'ye ayarlayın.

2. 20 cm'lik 2 adet kek kalıbınızı kenarları ile beraber yağlayın ve yapışmaması için kakao tozu serpin.

3. 2 kalıbınızın da alt tabanına yağlı kağıt serin. Bir kenara alın.

4. Orta boy bir kapta, unu, kakakoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırıp bir kenara alın.

5. Alfa Genel Amaçlı yağı ve şekeri mikser kabına alın. Karışım kremamsı bir kıvama gelene kadar çırpın.

6. Yumurtaları ve ekstra yumurta sarılarını da karışıma teker teker ekleyin.

7. Her yumurtayı ekledikten sonra içine tamamen yedirip bir diğerini ilave ediniz.

8. Ardından çikolata ve vanilya özütünü de ekleyin.

9. Daha sonra mikseri alçak devire alıp unlu karışımı 3 seferde, kefiri de 2 sefer de ilave edin.

10.Karışımları ilave etmeye unlu karışımla başlayıp, unlu karışımı ekleyerek sonlandırın.

11. Hamuru ikiye bölün ve kalıplara yayın. Üzerlerini düzleyin.

12. 40-45 dk pişirin.

13. Kekleri fırından çıkarttıktan sonra 15 dk kalıptan çıkartmadan soğumasını bekleyin.

14. Kalıptan kırmadan çıkartmak için, bıçakla kenarlarını kalıptan sıyırın, ve bir tel üzerinde soğumaya bırakın.

15. İlk kek arasına, hazırladığınız ganajın 1/3'ünü sürünüz

16. Üzerine ikinci keki alıp kalan ganaj ile tamamını kaplayınız. 2 metal spatula yardımı ile pastanızı servis kabınıza alınız.

Afiyet olsun.

Geri Dön