• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Bezeli Limonlu Tart

Malzemeler:

Fırını önceden 180ºC ısıtınız.
Limonlu Dolgu için
  • 115 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin (küp küp doğranmış)
  • 180 ml. Limon Suyu
  • 150 gr. Şeker
  • 2 Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 tutam Tuz
  • 60 gr. Yumurta Sarısı
  • 150 gr. Yumurta
Beze için:
  • 70 gr. Yumurta Akı
  • 75 gr. Şeker
  • Bir tutam Tuz
  • Şekerli Vanilin
Tart Hamuru için:
  • 500 gr. un
  • 20 gr. Pudra şekeri
  • 8 gr. Tuz
  • 250 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 50 ml. Buzlu Su

Yapılışı:

Tart Hamuru:

1. Elenmiş unu, pudra şekerini ve tuzu bir mikser kabına alıp hızlıca karştırın.

2. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk Alfa Genel Amaçlı Margarini ekleyin.

3. Ardından yavaş yavaş buzlu suyu ilave edin.

4. Hamur kum gibi olmalı ve hamuru elinize alıp sıktığınızda birbirini tutmalı. Bu kıvam soğuk su ile ayarlanabilir.

5. Tezgaha streç film yayın ve hamuru bir spatula yardımı ile filmin üzerine alın.

6. Hamuru streç film yardımıyla bastırarak daire haline getirin ve iyice sarın.

7. Buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın. Hamur soğuduğunda yağ parçaları içinde tane tane görülmeli. Piştiğinde kıtır kıtır kıvamı bu parçalar sayesinde alacaktır.

8. Dinlenen tart hamurunu hafifçe unladığınız tezgahta, merdane ile yarım santim kalınlığında, tart kalıbınızın boyundan daha geniş olacak şekilde açın.

9. Hamuru merdaneye sarın ve kalıbın içine yavaşça yerleştirin. Kenarlarlarda kalan fazlalıkları kesin. Üzerine çatal ile delikler açın.

10. Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için kuru bakliyatla kaplayın. Bu şekilde 175°C 15-20 dakika pişirin.

11. Ardından kağıdı ve bakliyatları üzerinden alın ve 10 dakika daha pişirin.

12. Pişen tart hamurunuzu, kalıbında soğuduktan sonra dikatlice servis tabağına alın

 

İç Dolgu ve Tart:

1. Orta boy bir sos tavasında, Alfa Genel Amaçlı margarine eritin. İçerisinize limon suyu, şeker, limon kabuğu rendesi ve tuzu ilave edin.

2. Ayrı bir kapta yumurtaları ve yumurta sarılarını çırpın.

3. Alfa Genel Amaçlı margarine eridiğinde ve karışım ılındığında, bu karışımı yavaş yavaş yumurtalara dökün ve bu işlemi yaparken sürekli çırpınız. Bu karışımı alçak ateşte sürekli çırpınız.

4. Dolgu yoğunlaşıncaya kadar çırpmaya devam ediniz. Yumuşak jöle kıvamını alınca bırakınız. Kaynatmayınız.

5. Ateşten alınız ve karışımı önceden pişmiş tart hamurunun içine boşaltınız.

6. Tartı fırına veriniz ve 10 dk sonra bezeyi ilave etmek üzere fırından alınız.

Beze:

1. Yumurta beyazı, şeker ve tuzu bir kapta karıştırınız. Bu kabı kaynayan bir su dolu tencerenin içine alıp çırpmaya devam ediniz. Bu arada derecesine dikkat ediniz.

2. 60°C' ye ulaştığında karışımı miksere alıp en yüksek devirde soğuyup kıvam alana kadar çırpınız. Şekerli vanilini de bu çırpma aşamasında devreye sokunuz. Beze hafif ve kabarık olduğu zaman hazır demektir.

3. Bezeyi yıldız uçlu bir sıkma torbasına doldurup, fırından aldığınız tartın kenarlarını çerçeveleyecek şekilde sıkın.

4. Fırının ızgara moduna alın ve fırın tepsisini üstten 3. katına yerleştirin.

5. Tartı ızgaranın altına alın ve dikkatlice izleyin. Hemen kahverengileşebilir. Tartın rengi koyulaşınca hemen fırından alın ve dilimlemeden once tamamen soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun.

Geri Dön