• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Altın Şurup

Malzemeler:

  • 200 gr. Şeker
  • 50 gr. Su
  • 1 kg. Şeker
  • 600 gr. Kaynar Su
  • 2 dilim Limon

Yapılışı:

1. 200 gr şeker ve 50 gr suyu bir tencereye alınız.

2. Orta ateşte şekeri altın rengini alana kadar karamelize ediniz.

3. Kaynayan suyu , şekeri ve limon dilimlerini ilave ediniz.

4. Alçak ateşte 45 dk iyice yoğunlaşana kadar kaynatınız. Bu esnada sürekli karıştırmaya devam ediniz.

5. Bu hazırladığınız karışımı kavanozlarda uzun süre saklayabilirsiniz.

 

Püf Noktaları:

Şurup henüz sıcakken daha sıvımsı görünecektir ama soğuduğu zaman bal gibi kalınlaşması gerekmektedir. Eğer şurup soğuduktan sonra istenen kıvama ulaşmazsa , tekrardan bir kaç dakika kaynatınız. Eğer hazırladığınız şurup soğuduğunda istenilen kıvamdan daha kalın olursa, yarım ölçü daha hazırlayıp 45 dakikadan daha az kaynatın. Kıvamı ince olacaktır. İkisini karıştırdığınızda istenilen kıvamda şurubu elde edebilirsiniz. Limon dilimlerini çöpe atmayınız. Limon şekerlemesi olarak kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Geri Dön