• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Sacher Torte

Malzemeler:

Malzemeler 3 adet baklava tepsisi içindir.
Kek için:
  • 125 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 105 gr. Toz Şeker
  • 100 gr. Yumurta Sarısı
  • 40 gr. Kek Unu
  • 40 gr. Kakao
  • 50 gr. Badem Unu
  • 120 gr. Yumurta Beyazı
  • 60 gr. Toz Şeker
Üzeri için:
  • 115 gr. Şurup
  • 120 ml. Su
  • 120 ml. Toz Şeker
  • Vanilya Aroması
  • 115 gr. Kayısı Marmeladı (pürtüksüz)
Çikolata Kaplama İçin:
  • 110 gr. Bitter Çikolata
  • 115 gr. Sütlü Çikolata
  • 170 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 15 ml. Mısır Şurubu
  • Kekin üzerine imza atmak için ekstra çikolata

Yapılışı:

Kekin Hazırlanması

1. Alfa Genel Amaçlı Margarini ve 105 gr şekeri yumuşayana kadar mikserde çırpınız. Yumurta sarılarını tek tek yedirerek ilave ediniz. Bu karışımı ayrı bi kaba alınız.

2. Ayrı bir kapta unu, kakaou ve badem unu elekten geçiriniz. (Badem unu daha iri olduğu için elekten geçmeyebilir, bu durumda kaşıkla içine karıştırınız)

3. Mikserinizde yumurta beyazlarını köpüksü bir kıvam alana kadar hızlı devirde çırpınız. 60 gr şekeri de ilave edip çırpmaya devam ediniz. İpeksi bir kıvam aldığında çırpma işlemini durdurunuz.

4. Çırpılmış yumurta aklarını yavaşça margarinli karışımımıza ilave edeceğiz. Bu işlemi yaparkan çok yavaş yapmak gerekiyor. Çırpılmış yumurta akını 3 seferde margarinli karışıma yedirmeliyiz ve spatulayla karıştırırken karışımın bolca hava almasını sağlamalıyız.

5. Daha sonra yavaşça kuru karışımı bu karışıma yedirmeliyiz.

6. 20 cm'lik yuvarlak bir kek kalıbının altına yağlı kağıt seriniz. Karışımı bu kalıba yayınız. Fırını 175°C'ye ayarlayınız. 20-30 dk pişiriniz.

7. Soğumaya bırakınız.

8. Soğuyan keki 2'ye bölünüz.

 

Şurubun Hazırlanması

1. ½ su bardağı toz şeker ve ½ su bardağı suyu, şeker eriyene kadar ısıtınız. İçerisine 1 çay kaşığı vanilya esansı ilave ediniz.

2. Bir fırça yardımıyla hazırlamış olduğunuz şurubu 2'ye bölmüş olduğunuz keklerin üzerine ve kenarlarına sürünüz. Kekin nemli olması için bolca sürünüz.

3. Kayısı marmeladını kekin ara katına ve üst katına bir fırça yardımıyla yediniriz.

Çikolata Kaplamanın Yapılışı :

1. Çikolataları, margarini ve mısır şurubunu benmari usulü* sürekli karıştırarak eritiniz.

2. Hazırlamış olduğunuz kaplama sosunun 1/3'ünü ayırınız.

3. Kalan 2/3'ünü buz dolu bir kabın üzerine oturtunuz. Bu işlem soğumasını hızlandıracaktır.

4. Soğutma işlemini yaparken sürekli karıştırmaya devam edin.

5. 3-5 dk içerisinde kalınlanaşacak ve kaplama için uygun pürüzsüz bir kıvam alacaktır.

6. Spatula yardımıyla pastanın her tarafını kaplama ile kaplayın.

7. 10 dakika soğutun.

8. Önceden kenara ayırmış olduğunuz sıcak çikolata sosunu kapladığınız kekin üzerine dökün ve sosun kenarlardan akıp tüm keki kaplaması için keki sağa sola çevirin.

9. Olduğu gibi soğumaya bırakın (Buzdolabına koymayın, yoksa parlaklığını kaybedecektir)

10. Son olarak kek soğuduktan sonra üzerine 'Sacher' imzasını atın ve servise sunun.

Alfa'dan ipucu:
Başlamadan önce tüm reçeteyi okuyunuz.

Afiyet olsun.

Geri Dön