• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Havuçlu Kek

Malzemeler:

Fırını önceden 175°C ısıtın.
Malzemeler
  • 350 gr. Un
  • 16 gr. Kabartma Tozu
  • 8 gr. Karbonat
  • 16 gr. Toz Tarçın
  • 3 gr. Tuz
  • 1 gr. Muskat
  • 1 gr. Yeni Bahar
-
  • 75gr. Şekerli Vanilin
  • 100 gr. Esmer Şeker
  • 240 ml. Alfa Ayçiçek Yağı
  • 150 gr. Yumurta
  • 240 ml. Rende Havuç
  • 180 ml. Kıyılmış Ceviz
  • 120 ml. Kuru Üzüm
Sos için
  • 225 gr. Krem Peynir
  • 115 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 15 gr. Süt
  • 75 gr. Şekerli Vanilin
  • 480 gr. Pudra Şekeri

Yapılışı:

1. Unu, kabartma tozunu, karbonatı, tarçını, tuzu, muskatı, yeni baharı, şekerli vanilini büyük bir karıştırma kabına alıp karıştırın.

2. Ayrı bir mikserde esmer şekeri ve Alfa Ayçiçek Yağını çırpın. Yumurtayı da ilave edip hızlı devirde 1 dk çırpın.

3. Hazırladığınız karışımı kuru karışım ile karıştırıp alçak devirde çırpmaya başlayın. Daha sonra mikserin hızını arttırıp pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.

4. Çırpmayı durdurup, içerisine üzüm, ceviz ve havucu ilave edin ve karışımı bir kek kalıbına aktarın.

5. 175°C fırında 55-60 dk pişirin. Fırından alın ve soğumaya bırakın.

 

Beyaz Sosun Yapılışı:

1. Krem peyniri, Alfa Genel Amaçlı Margarini, sütü, şekerli vanilini mikserde çırpın. Üzerine pudra şekerini ilave edip karışım pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.

2. Kek soğuduktan sonra arasını ve etrafını sos ile kaplayın.

Süslemenin Yapılışı:

Şeker hamurundan bir havuç yaparak süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Geri Dön