• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Kürtoskalács

Malzemeler:

Bu tarif için bir silindir ve kömür ateşi gereklidir.
  • 500 ml. Ilık Süt
  • 50 gr. Maya
  • 120 gr. Yumurta Sarısı
  • 1 kg. Un
  • 8 gr. Tuz
  • 30 gr. Şeker
  • 120 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • Toz Tarçın
  • Toz Şeker
  • Dövülmüş Fındık, Badem veya Hindistan Cevizi

Yapılışı:

1. Ilık sütte maya eritilir ve mayanın kabarması beklenir.

2. Yumurta sarıları ve eritilmiş Alfa Genel Amaçlı Yağ birlikte çırpılır.

3. Yumurta karışımına, mayalı süt, un, tuz ve şeker ilave edilerek iyice karıştırılır.

4. Elde edilen hamur iyice yoğurulur.

5. Hamurun üzerine bez örtüp ılık bir yerde mayalanması için bekletilir.

6. Mayalanan hamur oval olarak açılır ve ruletle dışarıdan içeriye doğru uzun şeritler halinde kesilir.

7. Silindir fırça ile yağlanır. Silindirin etrafına şeritler teker teker sarılır.

8. Şeritlerin birleşmesi için silindir tezgahta ileri geri hareket ettirilir.

9. Hamur, eritilmiş Alfa Genel Amaçlı Yağ ile yağlanıp toz şekere bulanır.

10. Kömür ateşinde pişirilir.

11. Her tarafı eşit kızarana kadar çevirilir.

12. Yeterince karamelize olduğunda ateş üzerinden alınır.

13. İsteğe bağlı olarak tarçın, toz şeker veya dövülmüş badem ya da hindistan cevizi serpilir.

Afiyet olsun.

Geri Dön