• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Charlotte

Malzemeler:

  • 80 gr. Yumurta Sarısı
  • 240 gr. Toz Şeker
  • 1 lt Süt
  • 25 gr. Un
  • 14 gr. Mısır Nişastası
  • 10 gr. Şekerli Vanilin
  • 150 gr. Toz Krem Şanti
  • 225 ml. Süt (Krem şanti için)
  • 36 adet Kedi Dili (24 cm çapındaki kelepçeli kalıp için)
  • 250 gr. Süt (Kedi dilini ıslatmak için)
  • 150 gr. Böğürtlen

Yapılışı:

Kremanın Yapılışı:

1. Yumurta sarıları şeker ile iyice karıştırılır.

2. Sonra süt, un, nişasta ve şekerli vanilin eklenerek karıştırılmaya devam edilir.

3. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.

4. Başka bir kapta krem şanti süt ile çırpılıp soğumaya bırakılır.

5. Muhallebi kıvamına gelen karışımın içine Alfa Krema Yağı eklenir ve mikserle 5 dakika çırpılır. Muhallebi bir kenara soğumaya bırakılır, ancak arada bir mikserle tekrar tekrar çırpmak gerekir.

 

Pastanın Yapılışı:

1. Kedidilleri kalıbın yüksekliğine uygun olarak uçlarından kesilir ve her biri süte hafifçe batırılıp kalıbın yan çeperlerine dikey olarak yerleştirilir.

2. Tabanı kaplayacak kadar kedidili süte batırarak, kalıbın taban kısmına boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir.

3. Krema bir kez daha mikserle çırpılıp, yarıya yakın bir kısmı kaşık yardımı ile tabana döşenen kedidillerinin üstüne dökülür

4. Çözdürdükten sonra, suları süzdürülen böğürtlenler kremanın üstüne dizilir ve üstü ince bir tabaka krem şanti ile kaplanır.

5. Kedidillerinin geri kalanı, yine hafifçe süte batırılarak, krem şantinin üstüne boşluk kalmayacak şekilde dizilir ve kalan tüm krema üstüne kaşıkla dökülüp, düzeltilir.

6. Artan krem şanti kremanın üstüne düzgünce sürülür.

7. Artan böğürtlenler de pastanın ortasına yerleştirilir.

8. Bu şekilde buzdolabında en az dört saat bekletilir.

9. Kalıptan dikkatlice çıkartılır. Şık görünmesi için bir kurdele ile bağlanarak servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Geri Dön