• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Berliner

Malzemeler:

  • 30 gr. Hamur Mayası
  • 25 gr. Şeker
  • 250 ml. Ilık Süt
  • 60 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 500 gr. Un
  • 40 gr. Toz Şeker
  • 1 tutam Tuz
  • 50 gr. Yumurta
  • Alfa Tatlı Kızartma Yağı
  • 200 gr. Vişne Marmelatı
  • Pudra Şekeri

Yapılışı:

1. Hamur mayası, şeker ile beraber sütün içinde eritilir.

2. Sıcak bir yerde 10 dakika bekletilir.

3. Alfa Genel Amaçlı Yağ küçük küçük kesilir. Un, toz şeker, tuz ve yumurta karıştırma kabının içinde yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir.

4. Hamurun üstü kapatılır. Kabarıncaya kadar beklenir. Sonra tekrar yoğurulur.

5. Elde edilen hamur 16 eşit parçada kesilir.

6. Kesilen her parça yuvarlanır.

7. Bir fritöze Alfa Tatlı Kızartma Yağı eklenir.

8. Fritözün içinde kapağı kapalı olarak, önce bir yüzü, sonra öbür yüzü 3-4 dakika kızartılır.

9. Kızartılan hamurlar soğumaya bırakılır.

10. Soğuduktan sonra berlinerlerin yan tarafından birer delik açarak, bir şırınga yardımı ile marmelat sıkılır.

11. Sonunda pudra şekerine bulanarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Geri Dön