• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Biscotti

Malzemeler:

  • 450 gr. Un
  • 8 gr. Kabartma Tozu
  • 4 gr. Tuz
  • 250 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 250 gr. Şeker
  • 200 gr. Yumurta
  • 10 gr. Şekerli Vanilin
  • 170 gr. İrice Kıyılmış Fındık

Yapılışı:

1. Fırın önceden 180°C'de ısıtılır. Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılıp bir kenarda bekletir.

2. Un, kabartma tozu ve tuz orta boy bir kapta elenir.

3. Oda sıcaklığındaki Alfa Genel Amaçlı Yağ şekerle birlikte mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.

4. 200 gr. yumurta yedirilir ve şekerli vanilin ilave edilip karıştırılır.

5. Unlu karışım ilave edilir ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırılır.

6. Son olarak fındıklar eklenerek tekrar karıştırılır.

7. Kabın içindeki hamurun yarısını ayırılır ve 30 cm uzunluğunda, 5 cm genişliğinde rulo haline getirilerek parşömen kağıdının üzerine bırakılır.

8. Diğer yarısıyla da bu işlem tekrarlanır. Aralarında 5 cm aralık olacak şekilde tepsiye yerleştirilir. Rulolar tepesinden bastırarak düzlenir.

9. Geriye kalan yumurta hafif çırpılıp fırçayla bu ruloların üzerine sürülür ve tepesine bolca şeker serpilir.

10. Fırında 25 dakika kadar pişirilir.

11. Rulolar fırından alındıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumaya bırakılır. Bu sırada fırının derecesi 
150°C'ye düşürülür.

12. Ardından rulolar bir bıçak yardımıyla verev olarak 2 cm genişliğinde dilimlere kesilir. Tel bir fırın tepsisine dizilerek tekrar fırına verilip üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Alfa'nın önerisi:
Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin. Eğer iki ayrı tepside pişiriyorsanız tepsilerin yerlerini de mutlaka değiştirin.

Afiyet olsun.

Geri Dön