• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Kızılcıklı Tatlı Ekmek

Malzemeler:

  • 500 ml. Süt
  • 10 gr. Maya
  • 60 gr. Toz Şeker
  • 80 gr. Alfa Genel Amaçlı Margarin
  • 150 gr. Kurutulmuş Kızılcık
  • 4 gr. Tarçın
  • Alabildiği kadar Un
  • 180 gr. Pudra Şekeri

Yapılışı:

1. Derin bir kasenin içerisinde süt, maya, toz şeker, Alfa Genel Amaçlı Yağ, kızılcık ve tarçın karıştırılır.

2. Karışımın üzerine alabildiği kadar un ilave edilerek yoğurulur.

3. Hamur kalıba konularak oda sıcaklığında 20-25 dakika bekletilir.

4. Hamur hazır hale gelince 175°C ısıtılmış fırına sürülerek pembeleşene ve kabarana kadar pişirilir.

5. Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Geri Dön