• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Sürprizli Pasta

Malzemeler:

Pandispanya Malzemeleri

  • 7 yumurta 300 gr un
  • 240 gr şeker  
  • 25 gr katkı maddesi 
  • 8 gr kabartma tozu 
  • 50 gr Alfa Ayçiçek Yağı 
  • 100 gr süt 
  • 50 gr toz fındık 

Çilekli Pasta Kremasının Malzemeleri

  • 500 ml süt
  • 150 gr şeker
  • 100 gr un
  • 50 gr Alfa Krema Yağı
  • 500 gr Pristine Bitkisel Sıvı şanti
  • 50 gr çilek püresi 

İç Dolgusu İçin

  • Yeterli miktarda
    frambuaz çikolatalı
    pembe granül

Yapılışı:

Çilekli Pasta Kremasının Yapılışı

1. Pasta kremasının, sıvı şanti ve çilek püresi dışındaki tüm malzemelerini bir sos tenceresinin içerisine koyup kaynayana kadar devamlı karıştırınız.

2. Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca 2 dakika daha pişirelim.

3. Hazırladığınız pasta kremasını bir tepsiye aktarıp tezgahın üzerine koyarak soğumasını sağlayınız.

4. Pasta kremanız soğuduktan sonra sıvı şantiyi mikserde çırpınız ve soğumuş kremanızı da ilave edip hep birlikte çırpınız. Çilek püresini de ilave
edip, son bir kez karıştırınız.

5. Çilekli pastacı kremanız hazırdır.


Pandispanyanın Yapılışı

1. Fırınınızı 170°C’ye ayarlayınız.

2. Bütün malzemeleri miksere ekleyip 7-8 dakika çırpınız.

3. Hazırladığınız karışımı istediğiniz büyüklükteki bir çembere aktarıp önceden ısıttığınız 170°C’ deki fırında 40-45 dk pişiriniz. Pandispanyanızı
soğumaya bırakınız.

4. Soğuttuğunuz pandispanyanızdan 1, 5 cm kalınlığında 8 adet pandispanya patları kesiniz.

5. Birinci pandispanyanın üzerine hazırladığınız çilekli kremayı yarım cm kalınlığında sürünüz.

6. İkinci patı üzerine örtüp yine üzerine kremayı sürünüz. Bu patınızın tam ortasını 8 cm çapındaki yuvarlak daire kalıpla delerek boşaltınız ve ortasının delik olmasını sağlayınız. 

7. Bu işlemi elinizde sadece bir pat kalana kadar tekrarlayınız. Tüm delikli patları üst üste yerleştiriniz.

8. Böylece ortası delikli bir pasta elde etmiş olacaksınız.

9. Bu delik olan bölgeyi doldurana kadar frambuaz çikolatalı pembe granül ile doldurunuz.

10. En üst katına da son kalan pandispanyayı yapıştırınız. 

11. Üzerine kalan kremayı bıçakla sıvayarak pürüzsüz olmasını sağlayınız.

12. 1 saat pastanın donmasını sağlayınız.

13. Pasta donduktan sonra etrafını şeker hamuru ile kaplayıp süsleyiniz.

Sürpriz pastanız sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.

Geri Dön