• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Pasta Kreması

Malzemeler:

  • 500 gr. Hayvansal krema
  • 500 gr. Süt
  • 250 gr. Toz şeker
  • 4 yumurta sarısı
  • 120 gr. Un
  • 50 gr. Buğday nişastası
  • 100 gr. Fildişi çikolata
  • 80 gr. Alfa Krema Yağı
  • 3 damla Likit vanilya

Yapılışı:

Hayvansal kremayı, sütü ve şekerin 150 gramını bir kaba alarak ocağa koyup kaynatınız.
Şekerin kalan kısmını, yumurta sarılarını, unu ve nişastayı bir kaba alarak karıştırınız.
Ocakta kaynayan hayvansal krema ve süt karışımınızdan kepçe kepçe alarak yumurta sarısı, un ve nişastalı karışımınıza dökünüz fakat dökerken yumurta sarılı karışımınızın pişmemesi için çırpma teli ile hızlı bir şekilde karıştırınız. Bu karışımı kaynayan hayvansal krema ve sütünüze dökup kaynatınız.
Kaynarken koyu muhallebi kıvama geldiğini göreceksiniz.
Fokur fokur kaynayana kadar ocakta tutunuz.
Ocaktan aldıktan sonra 3 damla vanilya ve fildişi çikolatanızı koyarak karıştırınız.
Çikolata eriyince tezgaha dökünüz ve soğumaya bırakınız.
Üzerinin kabuk bağlamaması için streç flimle örtünüz. 
Krema soğuyunca miksere alınız ve 80 gr. Alfa Krema Yağını ilave ederek çırpınız.
Rengi bir kaç ton beyazlayacaktır.
Mevcut tarife erimiş bitter çikolata ve kakao ekleyince çikolatalı krema elde edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun.

Geri Dön