• , ustaların sağ kolu.
  • , değişmeyen kalitesi ve performansı ile ustaların yanında...
  • , özel geliştirilmiş ürünleriyle bitmiş ürüne fark katar.
  • "Usta" kullanır.

Kalburabastı Tatlısı

Malzemeler:

1 kg böreklik un
400 gr Alfa Genel
25 gr maya
4 ad yumurta
30 gr şeker
150 gr irmik
250 gr yoğurt

Kızartmak İçin:
Alfa Tatlı Kızartma Yağı

Şurup için:
1500 gr toz şeker
1200 gr su
1 adet limon suyu

Yapılışı:

Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Yoğurulan hamuru en az 15 dakika dinlendirin. İşleme aşamasından sonra tekrar 5-10 dakika dinlendikten sonra kızdırılmış Alfa Tatlı Kızartma Yağı’na atarak yavaş yavaş kızartın. Altın sarısı rengi alana kadar yavaş karıştırarak kızartın. Tüm şerbet malzemelerini 7-8 dakika kaynatın, şerbeti mutlaka önceden hazırlayıp soğutarak tatlının üzerine dökün. Servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Geri Dön