HİNT POĞAÇASI
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

HİNT POĞAÇASI

Malzemeler

  • 900 gr un
  • 350 gr Alfa Genel Amaçlı
  • 150 gr Alfa Krema Yağı
  • 200 gr Hindistan cevizi
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 25 gr tuz
  • 60 gr şeker
  • 50 gr maya
  • 300 gr Hulala Şekersiz Şanti 
  • 2-3 gr damla sakızı 

İç malzeme:

  • Kaşar Peyniri (rendelenmiş)

Üzeri için:

  • Mavi haşhaş

  Yapılışı

Yapılışı

Hamur malzemelerini teker teker un ile karıştırıp yoğurun. Hamurunuz resimdeki dokuda görünecek. ( Resim A)

Hamurdan parçalar kesip rulo haline getirin.

Rulo haline getirdiğiniz parçalardan bezeler koparın. Bu bezeleri yuvarlayın. 15 dk bu şekilde dinlendirin. (Resim B)

Dinlenen hamurları avuc içiniz ile bastırarak hafifçe düzleştirin. (Resim B)

İçine kaşar ekleyin. Kapatıp yuvarlayın. (Resim C-D)

Hepsini yuvarladıktan sonra tekrar üstlerini bastırıp hafifçe düzelştirin. (Resim E)

Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 

Üst kısımlarını haşhaşa batırıp. Yine üst kısmından makasla keserek şekil verin. (Resim F)

170 °C’de 18 dk pişirin.

Sunuma hazırdır.