KURU POĞAÇA
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

MALZEMELER

Hamuru için:

1 kg un

500 gr Alfa Kuru Poğaça

1 yumurta

500 gr soğuk su

30 gr tuz

20 gr şeker

  Yapılışı

Unu tezgaha alıp üzerine Alfa Kuru Poğaça yağını rendeleyin. Yağın diri olması gerekiyor, yapışmaması için rendelerken arada un ile karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp ortasına yumurta, su , tuz ve şekeri ilave edin.

Hamurunuzu yoğurup, katlayarak kapatın. Bu şekilde 20 dk dinlendirin.

Hamurunuzu dirsekleyerek düzleyin.  4 eşit parçaya ayırın.

Ardından her bir parçayı tekrar güzelce genişletip ezin ve rulo şeklinde fitil yapın. Fitillerinizi  uzatıp 50 gr’lık parçalar kopartın.

Koparttığınız parçaları yuvarlayıp en az yarım saat dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz parçaları üzerlerine bastırarak düzleyin ve poğaça şeklini verin.

Üzerini yumurta ile fırçalayıp çatal ile şekil verin. 30 dk bu şekilde dinlendirin. 210°C fırında 15 dk pişirin.

Fırından çıkan poğaçaların arasına sıcakken kaşar ve domates ekleyip tekrar fırına verin.

Kaşarlar eridiğinde servise hazırdır.