ANA SAYFA / PÜF NOKTALARI / TART YAPIMININ PÜF NOKTALARI
PÜF NOKTALARI
TART YAPIMININ PÜF NOKTALARI

• Mükemmel bir tart hamuru elde etmek için kullanılan tüm malzemelerin çok soğuk olmasına dikkat edilmelidir. Her malzeme kullanılmadan hemen önce buzdolabından çıkarılmalıdır. Un, tuz, pudra şekeri de en az yarım saat soğutulduktan sonra eklenmelidir.

• Hamurun az yoğrularak hazırlanması çok önemlidir. Mikserde hazırlanmalı ve fazla yoğurulmamalıdır. Mikseri bir çalıştırıp, bir durdurarak çok kısa bir sürede hazırlanmalıdır. Hamur hazırlanırken de, açarken de hızlı olunmalıdır. Yağın içinde tane tane kalmasına dikkat edilmelidir. Böylece çıtır çıtır ama, ağızda dağılan nefis bir tart hamuru elde edilecektir.

• Daha lezzetli tartlar için, hamurun hazırlandıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletilmesi gerekir. Mümkünse tart kalıbına yerleştirdikten sonra da buzdolabında 30-45 dakika daha dinlendirilmesi lezzeti artıracaktır.

• Hamuru açarken çok az un kullanmaya dikkat edilmelidir. Kalıba koymadan önce üzerindeki fazla unlar bir fırça yardımı ile temizlenmelidir. Fazla un piştikten sonra hamurun sert olmasına yol açar.

• Hamurun her yerde eşit kalınlıkta olmasına dikkat edilmelidir. Bu aşamada içindeki yağın erimemesi için ellerinizi sık sık buzlu suya batırıp, soğutun. Bu işlemi oldukça hızlı yapın ve tekrarlayın.